Працюємо: Середа-Неділя з 12 до 18. Каса музею до 17.15
Екскурсія до музею Булгакова
Замовлення екскурсії
з гідом
Обрати дату
Обрати час
Тип та кількість квитків
*В екскурсійній групі одночасно можуть бути присутніми не більше 6 чоловік
Контактні дані

Загальна інформація

{{ customer_name }}

{{ customer_phone }}

e-mail: {{ customer_email }}

Дата відвідування: {{ printDate }}

Час відвідування: {{ order_time }}

Тип та кількість квитків: {{ printTickets }}

Екскурсійне обслуговування сплачується додатково!

Ваше замовлення
№ {{order_id}} прийнято.


Дякуємо за замовлення! Ми зв’яжемось в разі змін.


Якщо ви бронюєте екскурсію саме в день свого візиту — обов‘язково підтвердіть бронювання, зателефонувавши: +380444253188

{{ printDate }}

{{ order_time }}

{{ order_type }}

{{ printTickets }}

До сплати: {{ total_price }} грн.
Екскурсії
з аудіогідом
Без попереднього бронювання!

Ви можете відвідати музей у наступні години:
11:00, 11:30, 12:30, 13:00, 13:30,
14:30, 15:00, 15:30, 16:30

Додаткова інформація за телефоном:
+380 (44) 425-31-88

Підтримати музей

Переказ на рахунок БФ "Фонд сприяння діяльності літературно-меморіального музею М. Булгакова в місті Києві" є благодійним внеском та не повертається платникові.

Кожен внесок — допомога у реалізації проєктів, спрямованих на розвиток культурного середовища Києва (орієнтовна сума сбору — 100 000 тис. грн). Ми віримо, що музей — це хаб, де має бути комфортно кожному, тому й далі плекатимемо традиції Дому: музичні вечори, тематичні виставки, ексклюзивні формати екскурсій, чаювання на веранді, тощо.

Дякуємо за підтримку!

100 грн.
Сума пожертви
200 грн.
Сума пожертви
500 грн.
Сума пожертви
1000 грн.
Сума пожертви

НОВА ВИСТАВКА «ВИДАТНІ КИЯНИ. ВАСИЛЬ ЕКЗЕМПЛЯРСЬКИЙ»

27.02.2023

1 березня на першому поверсі музею М. Булгакова розпочинає роботу нова виставка «Видатні кияни. Василь Екземплярський». Відвідати її запрошуємо за новим графіком роботи музею: Середа, четвер, п’ятниця, субота, неділя з 12.00-18.00. Вихідні дні: понеділок, вівторок. Вартість квитка -  60 грн. (Каса музею працює до 17.15.)

Василь Екземлярський (1875–1933) – майже забута постать релігійно- філософського життя Києва п. ХХ ст. Видатний релігійний філософ, діяч, богослов. Голова Київського релігійно-філософського товариства, засновник та головний редактор часопису «Христианская мысль», професор Київської духовної академії. У 1912 році був звільнений з Академії через свої ліберальні погляди. У 1918 році – член Ученого комітету при Міністерстві сповідань уряду Скоропадського, прибічник церковної реформи та автокефалії Православної церкви України.

Дисципліна «Моральне богослов’я» розглядає вчення про християнську етику, мораль, поняття свободи, совісті, гріха та покаяння. Професор морального богослов’я Василь Екземплярський усім своїм життям, особистим та академічним, доводив необхідність жити саме за цими, для нього не теоретичними, християнськими поняттями. 

 

Колекцію «Лики Христа» починав збирати ще батько В.Екземплярського, архієпископ Варшавський Ієронім. Потім її продовжив вже сам Василій Ілліч. Це збирання було пов’язане з дослідницькою роботою богослова. Колекція має хронологію від перших катакомбних зображень Христа до сучасних, модерних та включає усі сюжети, які пов’язані з біблійною історією народження, життя, смерті та воскресіння Іісуса Христа. Більшість репродукцій приклеєно на сірий картон, на звороті рукою професора проставлений номер та написано прізвище художника. Серед репродукцій є також поштівки, серійні збірки. За свідченнями сучасників колекція нараховувала біля 10 тис. одиниць.

 

Цінність цієї колекції репродукцій не художня, не мистецтвознавча, а в першу чергу історична. 

Частина колекції була збережена родиною Глаголєвих та у 1996 році передана у дар Музеєві Булгакова. Це 1200 репродукцій.

 

Коли сьогодні ми розповідаємо про важливість київського періоду життя М. Булгакова в його творчості, то мова йде в першу чергу про формування таких важливих для письменника понять як місто та дім. Міфи, що стали основою його художнього світу, присутність або відсутність яких в житті людини є мерилом якості життя. Чим жило те місто, яке Булгаков пише з великої літери, або, що робить дім «домом постройки изумительной», «родным гнездом» Про ці важливі, вічні поняття людського буття розповідає Музей М. Булгакова. Тому, люди, які були друзями, колегами, їх коло спілкування допомагає зрозуміти інтереси, уподобання родини Булгакових, майбутнього письменника Міхаїла Булгакова.

 

Андріївський узвіз, 13

Читайте також